2010. március 16., kedd

Húsvéti üvegminták

Gyűlnek a mutatni- és mondanivalók, de egyszerűen nincs már erőm esténként. Senki nem figyelmeztetett, hogy az anyasághoz orvosi diploma is kellett volna. Vagy legalábbis hivatásos betegápolói. (Brrrr, ezena  területen teljesítek messze a legrosszabbul, és annyira, de annyira nem is szeretem csinálni.)

Ezt a pár képet azonban valaki várja már.
Mamától kaptuk ezt az üvegfestő mintákkal teli füzetkét, annyira szeretnivalók a figurái. Ma én is elkezdtem már a kontúrozást, és a képektől Pocinak is megjött a kedve, így a kép, amit választott, kontúrozva várja már, hogy a kispasi életében először matricafestékkel támadjon. :)


Legegyszerűbben úgy használhatjátok a képeket, hogy elmentitek magatoknak, majd a kívánt nagyságra nagyítjátok a képernyőn és a monitorra helyezett géppapírra másolhatjátok egy puha hegyű filctollal.

2010. március 8., hétfő

Tavaszi ajtó tulipánokkal

Hiába váltunk meg a kedves kis hóemberes koszorútól és virágoztuk fel az ajtót, tegnap ismét belepett minket a hó... De amikor hazaérünk, legalább az utolsó, amit odakinn látunk, mielőtt az ajtót belépnénk, ez a rengeteg tulipán. :)

Origamiban abszolút kezdők és egész kicsi gyerekek számára is ajánlom, ennél egyszerűbbet már hajtogatni sem lehetne.
Forrása "Az origami varázsa" című könyv.

2010. március 2., kedd

Fanni-öltöztető

Rám tört a (tavaszi?) fáradtság és nem sikerült rávenni magam a blogírásra az elmúlt napokban.

Ez az öltöztető még karácsonyra készült Fanninak, az ő fényképből kivágott arcát applikáltam rá, így saját magát öltöztetheti mindenféle mesebeli csodanőcivé.

A figura és a ruhák papírból vannak, mindegyiknek egy-két kis mágnest ragasztottam a hátoldalára (papírboltban sikerült vágható, ragasztható mágnescsíkot vennem). Az alap, amire fel lehet tenni, egy egyszerű fém konyhai tálca -ha játszani támad kedve, csak előkapjuk a szekrényből.

Mit mondjak, igencsak macerás munka volt minden egyes ruhadarabot "rászabni" a babára, hogy tökéletesen illjen a testére, sehol ne lógjon ki. Kárpótol, hogy a tulajdonos szereti. :)