2011. december 14., szerda

Adventi mesenaptár 2012

Nálunk az adventi naptár fáziskéséssel indul: na nem annyival, mint amennyire megkésve nektek megmutatom. December 6-tól indul a számlálás, ugyanis a naptárakat (van egy mesés és egy édességes) mindig a Télapó csempészi be.
Az idén próbált szegény Miku valami időspórolósabbat kiötölni, de még így is beletelt néhány órába, mire elkészült, íme:


Mint sejthető, az alap wc-papír gurigákból van -mindig gyűjtögetem-, amiket előszöris háromféle csomagolópapírral bevontam.
Tűzőgéppel két oldalról összefogtam a gurigákat, duplán mindkét oldalról, hogy elbírja az édességek súlyát is. Fehér papírból karikákat vágtam ki -hópihéket szerettem volna, de nem jött meg a papírboltba a lyukasztó, amit megrendeltem- és megszámoztam őket.
Az apró édességeket zsírpapírba csomagoltam, mint a szaloncukrot, és beledugdostam a naptárba. A felső gurigán átfűztem egy szalagot és azzal kötöttem föl.


2011. december 1., csütörtök

Adventi alkotások

Az idei adventi készülődést Nóra kezdte meg először. Nyúzott jó ideje, hogy menjünk "kézműves Katához" alapanyagokért. Már a boltban a lila fehér jegyében válogatott a készülő ajtódíszhez. Otthon a megálmondott kollekciót is egyedül készítette. A hópihék mellett, helyet kaptak a kicsi fa csillagos motívumok (lila akrillal kifestve és csillámporral beszórva)

 Íme az első körös végeredmény.

Később megirigyelve az adventi koszorút, ragasztott még az alsó ívre egy angyalszárnyat is

..az ajtóra már így került ki!


Nem vagyok a hagyományos adventi koszorú híve, mint a múlt évi egyvelegemből is látszik, idén mégis úgy indultam útnak, hogy lila-rózsaszín gyertyákat veszek. Talán hatással volt rám Nóra, aki az egyházi suliban is ezt látja, nap mint nap. /Azért nem szigorúak, a hitoktató meg is jegyezte nem a gyertyák színe a fontos, hanem a lelki készülődés:) /

Az elképzelés aztán a gyertyáknál ki is fulladt, mikor megtudtam, hogy moha alapot nem kaphatok, szigorúan védett volta miatt (pedig tavaly, az egyik kommentelő olyan gyönyörűségeset készített csipkével áttekerve!)
 A lila akrilt csillámmal én is felhasználtam, és csipke is maradt, igaz háncs alapra. Itt még hiányérzetem volt, mikor is megtaláltam, ami hiányzik:) Felkerültek a kis pihe tollak is.
A végeredmény, ismét nem a hagyomány jegyében.


Végezetül pedig egy igazán téli szépség egyenesen a Kékesről a kedv csináláshoz...Áldott Adventet!
/fotó by LokPeti/