2009. augusztus 25., kedd

Elnézést az elmaradt válaszokért, hiába várt posztokért. Sok volt a dolgom, el is fáradtam nagyon, és nincs most olyan időm, amit a számítógép előtt tölthetnék. Pár napot még kérek, aztán jövök, mert rengeteg mindenem halmozódott fel!

2009. augusztus 11., kedd

Könyvajánló

Íme a könyv, amiről pár napja írtam.
Tündérkével sok mindent el lehet adni kislányoknak, de ez nem rózsaszín entyem-pentyem, hanem országunk erdei élővilágának szakszerű bemutatása egy kedves mesébe öntve. Ír az állatok szokásairól, lakhelyéről, zsákmányszerzésről és védekezésről, az évszakokról, az ember hatásáról és felelősségéről, és mindezt a kis zöld őrtündér szájába adja, aki az erdő egy részének védelmezője.

2009. augusztus 7., péntek

Nóra is...

..önállósította magát. A telihold vagy csak kortünet, nagyon kis időbeli eltéréssel, de annál nagyobb km távolsággal történt e két eset:)
Az előző napról maradt papírterítő foszlányokat szépen elrakta. Majd a különböző geometriai formákat kiszínezte és képpé alkotta. Rák lett (ha nem látszana), mégpedig olyan ami kavicsokkal labdázik, és pillangók szállnak körülötte.


Apának készült! Aki- azt hiszem nem túlzok, ha azt írom-, elájult tőle:)

2009. augusztus 6., csütörtök

Fanni különkiadás

Erre a napra nem terveztem kreatívkodást.
Fanni először nehezményezte, majd elvonult egy karácsonyi ötletekkel teli könyvvel. Amikor visszatért, az figurák összes része ki volt vágva papírból és ki is volt színezve, csak annyit kért, hogy a ragasztásban segítsek. (Leesett az állam!!!)
Mint látható, teljesen átalakította a figurákat, ezek ugyanis nem karácsonyi angyalok, hanem erdei tündérek, mondta ő. (Ez egyébként nem véletlen, sikerült ugyanis igazi gyöngyszemre lelnünk a gyermekkönyvtárban, egy erdei tündérről szóló könyvbe, holnap megmutatom.)

Íme az instrukciók:


2009. augusztus 4., kedd

Ismét reptetés

A kreatív tevékenységek közül szinte mindig azoknak van a legnagyobb sikere, melyeknek a végeredményével játszani lehet.
Ez a papír-frizbi kis erőfeszítéssel elkészül, és egész jól repül, míg igazi párja komoly teret igényel, ez szobában is használható.

Mi kell hozzá?
Papírtányér, olló, filctoll, PET-palack.

Hogyan készül?
A papírtányér közepét kivágjuk.

A frizbit feldíszítjük.

Egy műanyag palackot vízzel megtöltünk, és kezdődhet a célba dobás.

Az ötletet ITT találtam.

2009. augusztus 1., szombat

A varázslat a végén van!

Fanni jóvoltából a mi napjaink most a betűk körül -is- forognak, de ezzel a technikával nem csak betűket lehet elővarázsolni, hanem bármilyen szimpatikus formát, csillagot, zászlót, óvodai jelet... Mindenesetre amikor a forma előbújt a végén, az nagyon lenyűgözte az összes gyerkőcöt!

Mi kell hozzá?
Tempera, vastag ecset, víz, ragasztószalag (cellux, vagy még jobb a ragtapasz, mert a végén könnyebben húzható le), olló, alátétpapír a festéshez, műanyag alátét a festékkeveréshez, fehér A4-es karton

Hogyan készül?
A kartonra ragasztószalaggal felragasztjuk a mintát.

A gyerkőcök ezután azt festenek rá, amit csak szeretnének, lényeg, hogy teljesen fedjék be a papírt.

A végén pedig óvatosan húzzuk le a ragasztót, nehogy elszakadjon a papír. Ezért szerencsésebb ragtapasszal dolgozni, ha van otthon -nálunk sajnos épp hiánycikk volt.

A munka hevében egyszer csak lett még egy érdeklődő:

Először kipróbálta az ecsetet úgy, ahogy kell.

Majd rájött, hogy nem csak a papírra lehet vele festeni.

Tapintással is szerzett néhány kellemes tapasztalatot.

És természetesen ízmintát is vett.

Az ötletet ITT találtam.