2011. október 28., péntek

Halloweeni ablakmatricák: koponyák csajosra hangolva


Amikor megláttam a bloesem kids-en ezeket a hippis koponyákat, tudtam, hogy ezért Fanni lányom oda lesz meg vissza. Bingó. :)
Na meg eszembe jutottak a szépemlékű fősulis funkcionális anatómia órák... :)


Az eredeti verzió fóliára készült alkoholos filcekkel -ezt már egész kicsi gyerekek is meg tudják csinálni-, mi azonban inkább üvegfestékkel dolgoztunk, amit 4-5 éves kortól ajánlok.
A nyomtatható sablonokat ITT találjátok.


Most az egyszer jól jött a fiókomban dekkoló üvegkontúr, amit nem szerettem, mert nagyon terült, vastag vonalakat húzott. Ehhez a munkához viszont nagyon passzolt.


Sajnos az üvegfestékeink rendesen megöregedtek, szálak keletkeztek bennük, ezért nem lett olyan szép egyenletes a felület.

2011. október 27., csütörtök

Halloweeni ajtódíszítés


Ilyen borzasztóságosan rémísztő jelenleg a bejárati ajtónk.


Lényegében csak bepötyögtem a Google képkeresőjébe, hogy "halloween shilouettes", utána már csak a bőség zavarából kellett kikecmeregnem. :)
Körömollóval dolgoztam, de ha egyszer túl gazdag leszek, lehet, beruházok egy spéci sziluettvágó ollóra, mert jó volt csinálni.

2011. október 25., kedd

Halloweeni tökmécses

(mécsesek sötétben)

A Halloween import ünnep, nem is igen foglalkoztunk vele eddig, de ahogy nőnek a gyerekek, nagyon bejön nekik ez az ijesztgetősdi! Úgyhogy azt hiszem, kettéosztjuk az ünnepet, mindenszentezünk és emlékezünk az egyik napon, és rémísztgetünk a másikon.
A rémmesék kitalálása apa dolga lesz, én pedig gyártom velük a díszletet.
A mécses egyébként ritka hasznos dolog, lehet vele halloweeni fürdőzést csinálni, és láss csodát, ha csak a mécses világít a fürdőszobában, a gyerekek civakodós hangulata valahogy elszáll, az egész fürdés alatt végig csak a röhögcsélésüket lehet hallani...

(világosban)

Mi kell hozzá?
befőttes üveg, akrilfesték, fekete karton, ragasztó, mécses

Hogyan készül?
Az üvegeket narancssárga akrilfestékkel befestjük, vizet szinte nem is használva. Ahogy a kép is mutatja, nem ad olyan egyenletes felületet, de ez még jól is mutat, amikor világít.
Száradás után a fekete kartonból kivágott arcot felragasztjuk és mécsest teszünk bele.
Fanni az arcot is festette -fekete akrillal.