2009. február 24., kedd

Manócskák

Én sosem vonzódtam az origamihoz, mama azonban, aki ügyeskezű óvónéni, annál inkább, Tőle kaptuk "Az origami varázsa" című könyvet. Nagyon sok aranyos minta van benne, szinte mind olyan, amit egy 4-5 éves már képes megcsinálni, de Poci is szívesen beszáll -természetesen az én segítségemmel-, mert tetszik Neki a végeredmény.
Velük együtt csinálva én is kezdek beleszeretni ebbe a tevékenységbe. Hétvégén a Müllerben sikerült végre olyan origami papírra is szert tennem, aminek a két oldala különböző színű, így most nagy lendületet kaptunk, szinte minden nap hajtogatunk valamit.

Íme a minta a manócskákhoz, egy helyen belejavítottam, mert a könyvben hibásan rajzolták le.



Jó munkát hozzá!

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia! Nagyon tetszett a blogod!
Egy kérdésem is volna: hogyan tudtad ezt a hátteret lementeni a blogra? Köszi ha válaszolsz rá!

VOKinga írta...

A blogom bal felső sarkában kattints a "thecutestblog" logóra, a weboldalukon választhatsz sok háttér közül, találsz segítséget a felrakáshoz és html kódot. Ha blogspot-os vagy, ezt a kódot egyszerűen másold be Új oldalelem/html kód-ként.

Névtelen írta...

Szia!
Nagyon tetszik az új blogod. Szuper ötleteket kaptam. Olyannyira, hogy az héten az elsőseimmel a ti alkotásaitok alapján dolgoztunk technika órán. Jövő héten megpróbálkozunk a manóhajtogatással. Tudom,hogy nincs időd, mégis arra biztatlak: még, még, még. Zsuzsi

ilgya írta...

Nagyon aranyosak a kismanók!Mi is meg fogjuk próbálni a Dáviddal...

VOKinga írta...

Zsuzsi, köszönöm a visszajelzést, annyira jó tudni, hogy hasznos Számodra a blogom, hisz épp ezért csinálom! :) Kíváncsi leszek a manóhajtogatásra, komoly kihívás egy egész osztállyal, de biztosan sikerülni fog. Az origami egyébként a kézügyességen kívül kiváló logikai készség fejlesztő, és még hosszan lehetne sorolni a téri tájékozódástól az arányokig mi mindenre van indirekt pozitív hatása, 6-7 éveseknek kötelezővé tenném iskola-előkészítés részeként. Milyen jó lehet a kis csipet csapatoddal, én is elsősök mellől jöttem el szülni anno. :)

Ilgya, Dávidnak ez csak egy könnyű ujj-gyakorlat lesz, azt gyanítom. :)