2009. május 4., hétfő

Anyák napja

Mióta kitavaszodott, mozgalmasabbak a napjaink, részben mert rengeteget vagyunk az udvaron vagy a patakparton, de főleg, mert egyre kevesebbet betegeskedünk, így végre nem kell félnünk, hogy megfertőzünk valakit.
Számos elfoglaltságunk közepette nem volt könnyű egy kis időt összebányászni az anyák napi meglepetések elkészítéséhez, olyannyira, hogy az egyik ajándék csak utolsó pillanatban lett kész, még fényképezni is elfelejtettem. De a forrását megmutatom majd, mert igazán kedves kis tevékenység.

Íme, ami először elkészült: egy csokornyi virág. Annyi kedves pótanyuka nyüzsög a gyermekeim körül, nagymamák, keresztnagymamák, nagynénik... Nekik is jutott ebből a csokorból, köszönöm-képpen.



Hozzávalók: színes gumilapok, szívószál, olló, sniccer
Elkészítés: Kartonból sablonokat készítek, egy nagyobb és egy kisebb virágformát, egy téglalapot, amelyból a bibe lesz, és egy levelet.


Ezeket a gumilapokra másolom és kivágom.

A virágok közepébe sniccerrel x-et vagy csillagot vágok. A téglalapot fésűszerűen bevagdosom vagy cikk-cakkolom és a szívószál köré tekerem. A kisebbik virágot finoman ráhúzom -a gumilap rugalmas, szépen idomul. Ezután ráhúzom a nagyobbikat is.
Nem kell tehát ragasztani, a virágok összetartják a felcsavart részt.


Ezen a képen ez szépen látszik.
A levélbe snicerrel két csíkocskát vágok és a képen látható módon ezt is a szívószálra húzom.

Az ötlet Éva nénit, a könyvtárosunkat dícséri.

Ők voltak a másik ajándék, de a fénykép, ahogy írtam, sajnos elmaradt. Annyi különbséggel készítettük, hogy az alsó szárnyak Fanni, a felsők Poci kézlenyomatai voltak, és Máté a kis ujjacskájával piros festékkel bepöttyözte a szárnyakat, hogy Ő se maradjon ki a jóból.
Az elkészítéshez ITT találtok útmutatást.

Nincsenek megjegyzések: