2009. szeptember 10., csütörtök

Almafa

Jó kis koraőszi projekt, ki lehet egészíteni mondjuk egy finom almasüti megsütésével. :) De az már csak a hab a tortán, anélkül is igazán élvezetes ez az almafa-pacázás. :)

Mi kell hozzá?
A4-es fehér karton, tempera, feldarabolt mosogatószivacs, gyerekpraclik


Hogyan készül?
A barna temperát egy műanyag alátéten felvizezzük kicsit, szivaccsal bemázoljuk a gyerkőc kezét majdnem könyékig és a papírra nyomjuk. Kész a törzs és az ágak, amíg megmosdunk, meg is szárad.

A zöld temperát is meghígítjuk, a szivacs dörzsis oldalával pecsételgetve elkészítjük a lombot.

Majd pedig az ujjacskákat a felhígított piros temperába mártva almákat nyomkodunk rá.
Az enyéim persze rögtön reklamáltak, hogy nem csak piros alma van, úgyhogy az ő fáik amolyan multifunkciósak lettek, mindenféle alma terem rajtuk.
Mi füvet is rajzoltunk alá szintén az ujjunkkal.

És íme.
Vajon melyik kié? Nagyon is kifejező. Fanni fája mindent betölt, épp, mint az egyénisége. Pocijé meg olyan kis takaros. :)

Az ötlet INNEN származik.

8 megjegyzés:

ilgya írta...

Mi is csináltunk hasonlót tényleg élvezték a srácok:)

BAnya írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
BAnya írta...

Szupi!!! Már én is néztem..Csak Nórát még nem lehet "berobbantani", még jó az idő, kint kint kint...
Az a ruhavédő kék klepetyus honnan?? Megmentenél egy tucat ruhát:D

Pattogo írta...

Szia!

Tegnap találtam rá a blogodra. Imádom, gratulálok hozzá. Csak egy bajom van... Hogy nem nyár elején találtam rád. :D Megcsináltuk a lányokkal ezt az almafát a dédi névnapjára. :D Elsöprő sikere volt, a gyerekeknél is. Köszönöm.

Rita

VOKinga írta...

Ilgya, a kézzel-lábbal pacsmagolást nem lehet megunni, ugye? :)

Betti, természetesen IKEA.

Pattogo, nagy örömöt szereztél a soraiddal. :) Rengeteg őszi ötlet is várakozik már, hogy ide leírjam, csak az idővel állok sajnos mindig hadilábon.

Névtelen írta...

Szia Kinga!
Megcsináltuk a héten az immáron másodikosaimmal az almafát. Háát.. változó eredménnyel. Lett pár nagyon szép, de a többség a szivaccsal nem csak pöttyözött, hanem festett és így nem mindenkinél látszik a lényeg, hogy a kezükkel dolgoztak. Amúgy azt figyeltem meg, hogy most a szünetről visszajőve mintha visszafejlődött volna a rajzkészségük. Nem tudom mi ennek az oka, de most beiktatok pár plusz rajz és technikaórát, úgyhogy nagyon várom az őszi ötleteket. Tudom, hogy az idő nem nekünk dolgozik, de azért reménykedem. Üdv: Zsuzsi

VOKinga írta...

Zsuzsi, a mai gyerekeknek eleve általában nehéz feladat az ilyen finom kis pöttyögetés, a nagy nyomaték, amit szívesen használnak, tükrözi az életet, amit mindannyian élünk. Na meg lehet, hogy a nyári szünet lendülete is ott van még bennük. :) Fogok felrakni rövidesen olyan projektet, amiben mázolni lehet a szivaccsal, érdemes talán ezzel kezdeni, hadd dolgozzák ki magukból az energiát. Aztán jöhetnek a finomítások, ha pl. megbeszélitek, milyen kár, hogy a kezecskéjük nem látszik, mennyivel szebb lenne úgy a kép, 1 hónap múlva, amikor már szépen elszínesedik odakinn minden, akár elő is lehetne venni újra ezt a fát, most már az ősz minden árnyalatát beletéve, aztán akár köríthetik saját örömükre, almát cipelő sündisznóval, vagy ki tudja, mivel. :)

Névtelen írta...

Ezt is kipróbáltuk. Nagy sikere volt, és apa álla leesett. Olyan jól sikerült, hogy be akarja keretezni. :-) Ha tudnék feltenni képet, feltenném, de elküldöm neked mailben. Köszi. Goldie