2010. január 25., hétfő

Hóemberes ajtódísz

Ezt nem egy kreatív oldalon, hanem az e-bay-en találtam, azóta el is tűnt, úgyhogy nem tudom megmutatni az eredetijét.
Olyan helyes volt, beleszerettem, aztán Fannival ketten neki is láttunk, ő csinálta a hóembereket, én a hópihéket. Hááát... Nem lett kész együltő helyünkben, sőt, kettőben sem. Nagyon pepecs munka ennyi pihe kivagdosása. Persze lehetett volna összehajtott papírból is hópihéket vágni, de a hajtások a kartonon nagyon csúnyán meglátszottak volna.
Mindenesetre megveregettük a saját vállunkat, mikor végre elkészült.

Mi kell hozzá?
Sötétkék, középkék, lila, fehér, narancssárga karton, ragasztó, olló, filctoll

Hogyan készül?
Kivágjuk a hópihéket (3 nagy lila, 3 nagy kék, 6 kicsi fehér), a hóemberek fejét és az orrokat. A nagy hópihe átmérője 12,5 cm, a kicsié 5 cm, a hóember fejeké 6 cm -utóbbi egy vizes pohár alja. (Ha a képernyőn ilyen nagyságúra nagyítjátoka fényképet, fehér papírt a képernyőre téve filctollal óvatosan át tudjátok másolni a sablont.)
Sötétkék kartonra egy nagy lapos tányért körberajzolunk, ez a külső átmérője, majd 3,5 cm széles karikátvágunk ki belőle.
Felragasztjuk a hóemberek fejére az orrot és arcot rajzolunk nekik.
Elrendezzük a karikán a nagy pihéket, majd felragasztjuk. Minden pihe közepébe egy hóemberfejet ragasztunk, a fejek közé pedig egy-egy kis pihét.

5 megjegyzés:

krisz írta...

Joggal lehettek elégedettek magatokkal!Nagyon ügyesek vaygtok!

óvónéni írta...

Nagyon vidám lett a sok mosolygó hóemberrel :)

VOKinga írta...

Aranyosak vagytok! :)

Vacskamati írta...

Esetleg mintavágó ollók bevetésével úszhattátok volna meg a macerát.. De megérte a sok munka, mert tényleg szép lett... gondolom belső ajtóra kerül.. :D Karácsony elmúltával kültérre nekem is kéne valami, ami még téli, de még nem kapott el az ihlet.. :D

Barackviri írta...

Szeretem a blogodat olvasgatni.
Nézz be hozzám, meglepetés vár:
http://juhaszjanka.blogspot.com/2010/01/dijat-kaptunk.html
Üdv.
Anikó