2010. szeptember 20., hétfő

Könyvjelzők


Fanni iskolás lett, úgyhogy fantáziadús módon azóta mást sem gyártunk, mint könyvjelzőt. Mindenesetre  ez legalább hasznos is. A következő projektünk pedig szamárfülgátló lesz, mert abból már legalább annyink van, mint tankönyvből és füzetből.Ez a pillangós kemény kötésű könyvekbe való, mert nagyon merev. Én sokkal színesebbre, vidámabbra álmodtam meg, de ezúttal valami elvonta Fanni figyelmét.

Mi kell hozzá?
Jégkrémpálcika, karton, ragasztó, zsírkréta, vízfesték, decoupage lakk, csillámpor

Hogyan készül?
Félbehajtott papírra pillangósablont készítünk, hogy szimmetrikus legyen, majd ezt átmásoljuk a kartonra, könyjelzőnként 2 darabot.
Az egyik kartonpillangót zsírkrétával megmintázzuk, majd vízfestékkel, a festéket nem túl sűrűn használva, hogy ne fedje le a krétát, színeket festünk rá.
Miután teljesen megszáradt, a kartonpillangót a pálcikára ragasztjuk, a hátoldalára pedig felragasztjuk a másikat is, így a pálcikának csak a végei látszanak ki mindkét oldalon.
Hogy a vízfesték nehogy befogja a könyv lapjait,  a pillangókat lekenjük decoupage lakkal és még amíg a lakk nedves, csillámport szórunk rá.Ezek az egyszerű kis papírkönyvjelzők úgy készültek, hogy szalvétából helyes figurákat vágtunk ki, majd méretre vágott színes kartonra ragasztottuk őket decoupage lakkal, majd megszórtuk csillámporral.
Mivel itt színes alapra dolgoztunk, meghagytuk a szalvéta mindhárom rétegét, hogy szépen látszódjon a minta.A megszáradt könyvjelzők bepöndörönek, ezért ki kell őket vasalni, és érdemes még egy réteg kartonra felragasztani őket, hogy szép egyenesek legyenek.
Végül lyukasztóval mindegyikbe lukat nyomtunk és selyemszalagot fűztünk beléjük.

2 megjegyzés:

BPNP írta...

Ha rájöttél, hogy lehet jó "szamárfülvédőt" -nálunk sarokvédőnek csúfolják,- készíteni, írd be. Nekünk a tanárnénik által összeállított listán is szerepelt:)

VOKinga írta...

Betti, a Crafty Crow-n láttam valahol, de most nem töltődik be, nem tudom megkeresni.