2011. december 14., szerda

Adventi mesenaptár 2012

Nálunk az adventi naptár fáziskéséssel indul: na nem annyival, mint amennyire megkésve nektek megmutatom. December 6-tól indul a számlálás, ugyanis a naptárakat (van egy mesés és egy édességes) mindig a Télapó csempészi be.
Az idén próbált szegény Miku valami időspórolósabbat kiötölni, de még így is beletelt néhány órába, mire elkészült, íme:


Mint sejthető, az alap wc-papír gurigákból van -mindig gyűjtögetem-, amiket előszöris háromféle csomagolópapírral bevontam.
Tűzőgéppel két oldalról összefogtam a gurigákat, duplán mindkét oldalról, hogy elbírja az édességek súlyát is. Fehér papírból karikákat vágtam ki -hópihéket szerettem volna, de nem jött meg a papírboltba a lyukasztó, amit megrendeltem- és megszámoztam őket.
Az apró édességeket zsírpapírba csomagoltam, mint a szaloncukrot, és beledugdostam a naptárba. A felső gurigán átfűztem egy szalagot és azzal kötöttem föl.


4 megjegyzés:

AgnesS írta...

nagyon jó ötlet, ügyes vagy!

Ari írta...

Ez szuper! Lehet jövőre én is ilyen készítek:)

Ági írta...

Szép lett és nagyon hasonlít az enyémre. :-)) Én tavaly készítettem, idén csak le kellett porolni és megtölteni mindenfélével, szóval hálás darab.

Ágnes

Névtelen írta...

nagyon ötletes és nagyon jól is néz ki egyedűl a "Télapó" nevet kifogásolom. Miért nem lehet az Mikulás. Teljesen más a Télapó!
Emese