2009. április 8., szerda

Húsvéti nyuszkók

Őket nagyon csípem. Édesebb nyuszikákat el sem tudok képzelni.
A rózsaszín fülű, szempillás természetesen a Fannié. Az a huncut meg tisztára olyan, mint az elkövetője, nevezetesen Poci.


Mi kell hozzá?
színes karton (25-ös lábméretig elég az A!-es, afölött inkább picit nagyobb), papírtányér, hungarocell gömb, erős ragasztó (Pritt Alleskleber nálam), M-es fekete filctoll, tempera, ecset, hurkapálca, újságpapír, nagyobb méretű mozgó szemek

Hogyan készül?
A gömböt hurkapálcára tűzzük és temperával befestjük amilyen színű nyusziorrot szeretnél, olyanra. Pohárba állítva száradni hagyjuk.


A papírtányért a papír alsó felére ragasztjuk.
Megrajzoljuk a nyuszi arcát, bajuszát, felragasztjuk a szemeket.
Halványan előrajzolhatjuk a fül körvonalát, így egyszerűbb lesz majd becélozni, hogy hová rakja a gyerkőc a festékes lábát.


Újságpapírt terítünk le, hogy védjük a padlót. Jöhet a tappancsok befestése temperával, a talpacskákkal lenyomdázzuk a nyuszi fülét.
Amíg elmegyünk lábat mosni, ez szépen meg is szárad -előtte persze nem árt leszedni a felesleget popsitörlővel.
Temperával megfestjük a fül körvonalát.
Felragasztjuk az orrot.

Az ötlet innen származik.

2 megjegyzés:

Anikó írta...

Szia!

Az ilyen kéz és lábfestésekhez milyen festéket hazsnálsz?
Egyébként nagyon szupi a blog, időről időre visszanézek, mert nagyon kellenek az ötletek, amivel le tudom kötni a manókat.

Nagyon köszi!
Anikó

VOKinga írta...

Anikó, temperával a bőr minden kis rajzolata gyönyörűen látszik, de vízfesték is megteszi, ha csak az van kéznél, bár azt inkább csak fehér vagy nagyon halvány alapra ajánlom.
Nagyon örülök, ha találsz itt egy-egy hasznosítható ötletet! :)