2009. június 18., csütörtök

Kézművestábor anyával

Amikor áprilisban elkezdték bombázni a szülőket a különböző jobbnál jobb programokat kínáló nyári táborokkal, - jobbnál jobb pénztárcát nem kímélő áron:) - Nóra rögtön a két kedvencét ötvözőt választotta! Délelőtt torna, délután kézműves...a hidegzuhany június elején jött, nem indul a tábor, mert túl kevesen jelentkeztek. De! Mivel Nóra közben átkerült a nagyokhoz tornára, a tanára szívből ajánlotta neki a sima tornás tábor, annyi kitétellel, hogy csak koradélutánig maradjon, mert egész napra még kimerítő lenne. Egyik szeme sírt másik nevetett, és akkor jöttem én...kitaláltam majd délutánonként megtartom én a kézművest otthon:) Íme az eddigi termés, ígérem a következő két napot is megosztom majd veletek!


HÉTFŐ:
Bátor vállalkozás volt részemről a minden délutánra ígért kreatívkodás...Petra, kisebbik gézengúzom ott rombolt ahol tudott, a festéskor például bemenekültük előle a fürdőbe:)



Mióta Kinga, a blogos Főnök:) ajánlotta nekünk a lábfestéssel készült kiskacsát, a bárányhimlős napok túlélésére, Nóránál azóta a testfestés az egyik kedvenc!


Elkészült a RÁK.


A mester ritkán engedi az alkotás pillanatait fényképezéssel megzavarni, itt a végeredmény kéz-lábfestés, majd szemragasztás után. A részleteket pedig az ötletgazdánál megtaláljátok!


KEDD:

Ez a madár teljesen emlékezetből készült, egyik este találtam a neten a kék Pávát.



Félbevágott papírtányér és ráragasztott fej kifestése után, még a szemeket és a tollat ragasztjuk és kész is!



Kék PÁVA.

Estére csak furdalta az oldalam - valami nem az igazi, megkerestem az eredetit, és sajnos angol tudás híján Petivel lefordíttattam. (Miért nem találok én ilyen jó német oldalakat?)



Legközelebb így csinálnám. csak hajtanám a tányért és anyagából vágnám a fejet, mert így tényleg tud hintázni!


SZERDA:

Hát igen erre a napra egy vallomással tartozom... régóta fogorvoshoz volt időpontunk és mivel Nóránál egy kis bibit sejtettem, nem akartam eltolni. Azért nem maradtok kép nélkül, egy korábbi alkotás kerül most ide. Gyanítom ma emiatt kettőt kell készítenünk, mert Nóra számonkér:)

Az elkészítést a Tündérek és tündérholmik című könyvben is megtalálhatjátok, akinek lánya van ez a könyv alapmű, nem?!





A fejhez segítségnek kapott a "kistündér" egy poharat, a hajánál kicsit segédkeztem, miután az arc elkészült márcsak a ruhácska és a kezek hiányoztak.





Minden ment szabadkézzel rajz alapján sablon nélkül is. A ruhához használt vonalzót, azért lett szép egyenes. a szárny pillangót formáz. Már csak egy kis flitter dekoráció a csillogás miatt, és kész is. A színkombináció és díszítés is egyedi, a nyiladozó ízlésvilágot tükrözi.

SZERDA+:


Ahogy várható is volt csütörtökön pótolnunk kellett. Igaz először az eredetileg elképzelt pille készült, utána ez a dobozka papírtányérból. Kicsit el is fáradt Nóra, az élek behajtásához már nem volt elég türelem.


Ha egy széthajtott doboz sablont rárajzolunk a tányérra vágjuk és élek mentén behajtjuk, márcsak a díszítés marad hátra:) No meg segítségnek tűzőgép,mert a ragasztó nem mindig elég. Ölet animációval itt.
CSÜTÖRTÖK:
No igen a pillangó, a megunhatatlan, készült már sokféle variáció és még raktároztam ötleteket, azokat majd a közeljövőben...
Elsőként lefestettünk egy facsipeszt a pille testének. Majd a gyögyfűzés következett zseniliaszálakra. Pontos utmutatás az eredeti oldalon.

Függönyön is jól mutat.
PÉNTEK:
Ma van anyukám születésnapja, mivel hétvégén köszönteni megyünk, így a "foglalkozás" igazából ajándékkészítés volt!
Az ötlet a korábban már említett Tündérek és tündérholmik könyvől eredeztethető.
Először is beszereztünk pár papírdobozt. Az útmutató szerint erre kicsiny darab színes selyempapírokat kell ragasztani átfedéssel, majd jöhet a díszítés, csillámporral flitterekkel stb. Ízlés szerint.
Elsőként követtük ezt..de nem nyerte el a tetszésünket a technika, vagy nem voltunk türelmesek és figyelmesek, de sem a piciny darabok ragasztása, sem a por nem úgy ragadt ahogy elképzeltünk.

Prototípus.


Úgy döntöttünk Nórával finomítunk a technikán, vagy inkább leegyszerűsítjük:) A színes selyempapír egy darabból ragasztva jobb képet adott, és por helyett folyékony csillámmal díszítettünk. Óvatosan, mert sokszor jártunk már úgy, hogy nagyobb mennyiség száradáskor lefolyt:(






Dobozka. Reméljük maminak is tetszik majd.

Mi nagyon jól szórakoztunk a héten. Igaz az ötletek nagy része a netről származik, azért reméljük kedvet kaptok a készítéshez.

Mi most országjárásra indulunk átadva a terepet a Varga családnak:), a későbbiekben még jelentkezem az elkészült darabokkal!

2 megjegyzés:

ilgya írta...

Nagyon ötletes dolgok köszönjük szépen!

Viktória írta...

Köszönöm!
Ez a rák nagyon ötletes, szerintem mi is megcsináljuk hamarosan :)