2009. június 22., hétfő

Repülő madárka

"Ez a madár aerodinamikailag nem megalapozott."-dünnyögte apa, amikor megtekintette a repülő-bemutatót. Maximálisan igaza is van: madaraink pár méternyi szép egyenes röpte után bemutatták a zuhanórepülést is. A gyerkőcöket viszont mindkét tudománya rendesen lenyűgözte, hát még az, hogy ezt a többé-kevésbé működőképes kis játékot saját maguk hozták létre.


Mi kell hozzá? Papír- vagy műanyag lapos tányér, 2 műanyag kanál, zsineg, filc (műanyag tányérhoz alkoholos), egy kis kavics, széles cellux, folyékony ragasztó, olló


Hogyan készül?
A két kanál közé befogjuk a kavicsot és zsineggel jó szorosan összekötözzük.
A tányért félbe vágjuk. Az egyik fele lesz a szárny, a másik felét 3 cikkre vágjuk, ebből egy lesz a farok, a többi hulladék.


Megrajzoljuk a madár fejét.
A farkat a szárnyra ragasztjuk és a színoldalát tetszés szerint díszíthetjük. Poci nyomdázott rá, Fanni teljesen beszínezte.

A kanalakat a képen látható módon a szárnyhoz celluxozzuk.

És kész!
Ez itt a Fannié.

Ez pedig műanyag tányérból készült.

Büszke tulajdonos.

És a reptetés. A tapasztalat az, hogy repülésben nincs különbség a papír és a műanyag között.

Az ötlet pedig INNEN származik.

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia Aprónép Anya!

Egy ideje ide-ide járulok ötletért, és mit találtam másutt?

http://umsz.manna.ro/csodavar/allatkak_ujjfestessel_2009_06_05.html

Úgy tűnik a Báránykáid "báránykája" másképp is fertőzött:)

VOKinga írta...

De jó! És találtál olyat, amit meg is csináltatok? Tetszett a gyerkőceidnek? Ha igen, akkor azt már érdemes volt bepötyögni ide!:)
Köszönöm a linket! Egyik szemem sír, másik nevet, mert csodás, hogy így sokkal többmindenkihez eljut az ötlet, ezért is írjuk a blogot, de azt hiszem, a tisztesség úgy kívánná, hogy odabiggyesszék a végére, honnan is származik...

Névtelen írta...

Tegnap egy kottát kerestem, és ezt találtam. Én is kerestem a „forrás” linket, és bár nem az én munkám, zavart a hiánya… Látod, egyből jöttem árulkodni:D.

A festős dolgok a kedvenceink, azokat szoktuk elkészíteni, de nem gyerkőcökkel hanem gyerkőccel :) Én nem tudom, hogy koordinálnék 3 pár festékes lábat és kezet :).